Translate

mandag den 8. februar 2010

Appelsintærte.

Jeg bager denne tærte en gang hver vinter.
Tærten er rigtig god som dessert,
især fordi den er en blanding af sød og frisk appelsin smag.
Opskrift til 6 personer:
Mørdej. 200 g mel
50 g sukker
1 knsp. salt
1 æggeblomme
125 g smør
1-2 spsk. vand
Appelsincreme.3 æggeblommer
100 g sukker
1/2 dl appelsinsaft
1 spsk. reven appelsinskal
korn af 1/2 stang vanilje
Fyld.4-5 skrællede appelsiner i både eller skiver
Dejen samles og lægges kold i 1 time.
Rul derefter dejen ud og beklæd en lav tærteform på ca. 24 cm, tryk dejen godt fast op ad siderne og prik bunden. Forbag bunden til den er svag lysebrun, ved 225 grader i ca 15 min.
Alt imens bunden forbager, laves cremen i en gryde.
Kom alle ingredienser til cremen i gryden og pisk sammen ved jævn varme
til cremen bliver tyk, cremen må ikke koge.
Tag den forbagte bund ud af ovnen og fordel cremen i bunden.
Fordel appelsin skiverne oveni i cremen og
bag tærten videre ved 225 grader i ca. 20 min.
Tag tærten ud og lad den afkøle.
Serveres med frisk pisket piskefløde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar