Translate

søndag den 12. juni 2011

Rabarber.





Med en god portion rabarber kan der laves; dejlig rabarber kager, marmelade, fyld til kager og saft. Når man så bliver mæt af at bage, sylte og koge, kan resten skylles og skæres i små stykker og pakkes i dybfryseren og bruges når sommeren forlængst er forbi.
Jeg fik laven en god marmelade af et kilo rabarber skåret i småstykker. Vendt med tre cm. revet ingefær, 700 g sukker, saft og kerner af et granatæble, en stor håndfuld let hakkedede mandler + en kanelstang.
Det hele vendes og lægges i et ovnfast fad. "Koges" i ovnen ved 200 gr. i ca 30 min.
( vend Oxal i den varme rabarber, det tager syren i rabarberne )
Jeg koger rabarbermarmeladen i ovnen, fordi så forbliver rabarberstykkerne hele. Ved kogning i gryden på komfuret, koger de meget let til ukendelighed.
Det hele puttes på skyllede glas ( jeg skylle i gin ) og lukkes tæt.
evt. kan det meste af saften sies fra og bruges som saft der fortyndes med isvand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar