Translate

mandag den 22. februar 2010

Rosiner, kanel, mandler og citron.

Hum!
Hjemmebag er hverdagens luksus
Det dufter og smager fantastisk
1 brød.
60 g smør smeltes
2 1/2 dl mælk lunes i mælken
7 g tørgær(evt. 25 g alm. gær) røres ud i
2 æggeblommer
2 spsk. brun farin
100 g rosiner
2 tsk. kanel, det hele røres sammen med
400 g hvedemel og
100 gr rugmel
Stilles til hævning en time.
Fyld:
Hak 100 g mandler som røres sammen med 80 g rørsukker og 50 g smør. Sidst blandes skallen af en vasket økologisk citron i fyldet.
Rul nu dejen ud på et stykke bagepapir til størrelse 30x40 cm.
Fordel fyldet på dejen og rul sammen til et brød.
Lad brødet hæve i ca 40 min og bag i forvarmet ovn ved 165 g i ca 55 min.
Der er lidt af fyldet der løber ud under bagningen, brug det til at pensle på brødet lige når det kommer ud af ovnen, så bliver brødet flot og blankt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar