Translate

tirsdag den 17. august 2010

Snysk, en alsisk sommerret.


Allerdejligst er det når vi er budt på mad hos bedsteforældrene.
Når børnebørnene bliver spurgt, hvad de kunne tænke sig,
er Snysk klart en af hof retterne.
Snysk er en alsisk sommerret, der laves på friske grøntsager.
På tysk hedder retten "Quer durch den Garden."
oversat, tværs igennem haven.

Retten er en suppe der bliver til på følgende måde:
Til ca. fire portioner:
25o g af hver af grøntsagerne, kartofler,gulerødder, bønner, ærter.
1 blomkålshoved
salt, hvid peber, meget persille og kogt skinke(- endelig ikke plastbakke skinke).

Kartofler og gulerødder skæres i grove og ligestore stykker , hældes i en gryde med vand der lige dækker grøntsagerne.
Så snart gryden er kommet i kog slukkes for pladen og gryden for lov til at stå, i mens de øvrige grøntsager klargøres.
Bønner snittes og blomkål deles i mindre buketter og hældes over i gryden.
Tilsæt 1 liter mælk og tænd for gryden igen, opvarm grøntsager, vand og mælk, pas på det ikke koger på.
Tilsæt tilsidst ærter og rør en melbolle ud i retten, opvarm igen inden servering.
Serveres med masser af hakket persille og kogt skinke skåret i tern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar